Minskade kostnader och ökat välmående med massagestol hos Kinnarps Mälardalen

>
FAKTA
Hyrestid: maj 2019 & pågående
Antal anställda: 16
Placering: I hälsohörna vid fikarum
Användande: 50% av de anställda använder massagestolen flera gånger/vecka

Kinnarps arbetar med inredningslösningar, möbler och ergonomi. De vet hur man håller fokus på individen i en arbetsmiljö som främjar både produktivitet, motivation och välmående. Till sitt showroom i Västerås hyr Kinnarps Mälardalen en av Time2cares massagestolar till sina medarbetare och ser tydliga positiva effekter på både individ och företagsnivå. Genom att förebygga fysiska åkommor hos medarbetarna har de minskat kostnaden för andra olika behandlingar.Vi har intervjuat Henrik Lindquist och Marie Lindquist för att få svar på hur tankarna gick innan de bestämde sig för att ta en massagestol från Time2care, hur användandet ser ut och vilka effekter de ser.

– Många av våra medarbetare har gått på olika behandlingar hos kiropraktor, naprapat osv, berättar Henrik Lindquist, vd Kinnarps Mälardalen. Efter att vi fick testa massagestolen kände vi att detta kunde vara ett bra komplement till olika behandlingar.

Kinnarps i Västerås har 16 anställda. Olika individer använder massagestolen i olika utsträckning och för olika syften vilket är helt naturligt.

– Ungefär hälften av våra anställda använder stolen regelbundet, säger Henrik Lindquist. Våra sömmerskor och montörer använder stolen regelbundet och flera gånger i veckan. Säljare och administrativ personal använder också stolen men inte lika ofta, fortsätter han.

Stolen står placerad i en “hälsohörna” utanför fikarummet vilket gör en paus för återhämtning lättillgänglig. En kort vila och massage i stolen bidrar till både välmående och uppladdning.

– Alla anställda som har provat stolen tycker den är fantastisk, berättar Marie Lindquist, som arbetar med ekonomi och marknadsfrågor. De som nyttjar stolen känner sig piggare och använder den i förebyggande syfte, de ser det som en förmån, fortsätter Marie.

Har man börjat nyttja massagestolen fortsätter man ofta och som arbetsgivare känns det så klart bra att stolen uppskattas. Effekterna Kinnarps i Västerås sett är att stolen inte bara är ett komplement till andra behandlingar.

– Massagestolen har att gjort att vi gör färre besök hos massör, kiropraktor och naprapat. Vi rekommenderar massagestolen till andra arbetsplatser, den hjälper oss verkligen att förebygga nack-och ryggproblematik hos medarbetarna och har minskat företagets kostnader för olika behandlingar, avslutar Henrik Lindquist.

Vi rekommenderar massagestolen till andra arbetsplatser, den hjälper oss verkligen att förebygga nack-och ryggproblematik hos medarbetarna och har minskat företagets kostnader för olika behandlingar.

Henrik Lindquist, vd Kinnarps Mälardalen