Effekter av regelbunden massage


Det finns mängder av forskningsstudier som bekräftar våra erfarenheter av massagens effekter. Den regelbundenhet som går att få till med en massagestol är dessutom något som många både användare och inom branschen lyfter som avgörande för att få såväl bestående som förebyggande effekter. Våra massagestolar ger en medicinskt framtagen massage som bygger på flera olika massagetekniker som innebär en hög behandlingseffekt.

–        Om man använder massagestolen regelbundet kommer massagens fördelar till sin rätt. När det kommer till återhämtning och vila så handlar det om att få till en vana som gör att du slappnar av på riktigt, som med mycket annat är det en träningssak att slappna av, säger Jonas Norrman, delägare på Time2care.

Här lyfter vi 7 effekter av regelbunden massagebehandling.

 1. Ökad blodcirkulation

  Bra blodcirkulation är avgörande för att vår kropp ska fungera optimalt. Genom en ökad blodcirkulation mjukar du upp både muskler och vävnader.

 2. Stärker immunförsvaret

  Massage ökar antalet vita blodkroppar i kroppen, vilket gör att man blir mer motståndskraftig mot infektioner.

 3. Påskyndar läkning och återhämtning

  Massage hjälper kroppen att få bort slaggprodukter som mjölksyra från musklerna. Den ökade syretransport till musklerna leder till att läkning och återhämtning går snabbare. 

 4. Förebygger och lindrar spänningshuvudvärk

  En vanlig anledning till huvudvärk är spänningar i axlar och nacke. Dessa muskler mjukas upp med hjälp av massage.

 5. Lindrar stelhet i leder och muskler

  Stelhet försämrar livskvaliteten över lag och leder till bland annat sömnbesvär, värk och spänningshuvudvärk. Massage kan lindra eller helt avhjälpa dessa problem och förbättra ens rörelseförmåga och livskvalité.

 6. Motverkar stress

  Vid beröring och massage frigörs ”må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.

 7. Minskar oro och depression

  Massage minskar produktionen av stresshormonerna kortisol och noradrenalin och ökar halterna av må-bra hormoner som dopamin, serotonin och oxytocin.

Forskning kring effekterna av massage har pågått i över hundra år, det är inget nytt under solen och vi kan lyfta hur många fördelar som helst. Det är därför vi lånar ut massagestolar kostnadsfritt till arbetsplatser som vill prova på.

Jonas Norrman, delägare Time2care Scandinavia AB

Prova stol kostnadsfritt